maria's FotoPage

By: Cik Marys

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Jul-2006 02:42 Email | Share | | Bookmark
Luqman dah belajar merangkak

suka nya diaa....
syoknya tdo...
tembamnya pipiiiii!!
View all 11 photos...


lamanya tak update fotopages ni... luqman pun dah nak masuk lapan bulan dah..
sekarang ni dia tgh belajar nak merangkak..
baru 2 hari lepas dia dah pandai angkak punggungnya .. dan tahan badannya dengan siku... lepas tu dia akan gerakkan badan dia ke depan ke belakan..ke depan ke belakang.. comel sungguh!!!
tp dlm duk berkongsi kegembiraan ngn mak yan dan pak lid tgk si luqman belajar merangkak ni... jauh di sudut hati terasa sayu sangat..abahnya tak de di sini tengok si kecil ni dah mula belajar merangkak.
sebab dia baru sgt belajar merangak.. lum ada kesempatan nak capture picture masa dia tgh wat aksi tu..
by the way..ibu masukkan mana2 gambar luqman yg ada.. pictures ni diambil masa luqman umur sekitar nam hingga tujuh bulan...
sebagai ubat rindu tuk abah jauh nun di terengganu...dan semoga rezeki kita sekeluarga bertambah.. semoga ibu cepat dapat tawaran keje di terengganu jugak,,




Wednesday, 8-Feb-2006 19:12 Email | Share | | Bookmark
luqman- 5 bulan...

asik nak berdiri aje
pandang abah
baa.... cak!.loo..senyum la sikit
View all 6 photos...

cepatnya masa berlalu...
rasa cam baru semalam luqman dilahirkan..29 april 06 genap umo luqman 5 bulan.
sekarang dia dah pandai meniarap.. pegang benda2 kecil.. buat suara jerit-jerit..
kalo mandi tu.. huh..suka sunggun main air..tepuk-tepuk air dalam besen.. siap pegang tepi besen kalo nak diangkat pasal tak puas lg main air.. dan yang paling penatnya bila pegang dia ni..asik nak melompat je.. lenguh tangan memegang dia..
si kecil ni suka sgt kalo naik kereta.. kepalanya meliar pusing kiri kanan.. cam ada spring lak.. hehhee..
yang lawaknya.. kalo kete berenti dia nangis.. nak suh kete bergerak.. kalo traffic light merah..terpaksa la pujuk dia..kasi dia lompat2.. kete jalan..senyap la dia.. karenah luqman selalu mencuit hati, ada aje perkara baru yg dia belajar..
doa ibu dan abah, semoga luqman membesar dengan sihat, cerdik dan menjadi anak yg soleh..aminn.


Saturday, 4-Feb-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Majlis Cukur Jambul Luqman Hakim

ni la orang yang nak kene cukur jambul dia malam ni
kaum kerabat dah start bz
tak kureng bz gak cik ngah Nazuha nihss.. roti jala tu...
View all 50 photos...
Hari ini ada kenduri sket, untuk Luqman Hakim. coz dari dia umur sebelum 60 hari lagi nak buat kenduri nih, tapi tak jugak dapat peluang, so hari ni ada rezeki lebih sket, walaupun umur dia dah lebih dari 60 hari ( orang tue2x kata umor bawah 60 hari tu lagi elok kalo buat kenduri cukur jambul nih, ntah ler.. ) maka berlangsunglah kenduri cukur jambul untuk anak sulong kami Luqman Hakim.


Antara aturcara majlis cukur jambul yang sedang berjalan, Luqman di kendong oleh bapanya semasa bacaan Marhaban sambil Tok Imam Masjed Desa Putra memotong jambul Luqman.


Wak Nan turut serta dalam bacaan Berzanji bersama jemaah masjid Desa Putra.


Saturday, 17-Dec-2005 12:00 Email | Share | | Bookmark

meh senyum sket meh
asik melepak jer
dah berat sangat la tu
View all 24 photos...
Kucing ke rimau nihss??!!!??!



Nama : O-Dee panggil OooEee...
Tarikh Lahir : tak tau sebab adik yang pungut kat pasar around mid January 2005
umur : >< 1 tahun sebulan kot
Tiap2x hari makan ape? : Wishkas, kalo bowl dia abis dulu, dia akan serang kucing lain punyer bowl pulak, kekekekeeee.
berat : 7.5Kg (kene kasik diet sket nih, nanti umor tak sampai 15 tahun laks... )

dalam2x main ngan kucing ni, try gak buat microshot kat sekitar umah... hasilnyer untuk tangan amature..

banyak gak yang tak jadik, tapi peduli ape, bukan kene bayar pun... snap jer laa, janji tangan time kecik2x dulu kasik bedung, baru ler tak goyang time amik gambo....

ni ada skit snap multi frame (5 frames one snap) time OooEee dok layan blues, kalo amik image ni korang buat gif-animated sure nampak pewot dia tengah kembang kempess..


Saturday, 10-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Our loving newborn baby named Luqman Hakim B Nur Muhammad Fadhly

luqman hakim baru lepas mandi
cak!!
luqman hakim titun...
View all 109 photos...


syoknyerr dia titun... dia ingat still kat dalam pewot lagi la tuh...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net